Berszán Lajos Atya védnöki felkérése

FELKÉRÉS

Tisztelt Berszán Lajos Atya, Kedves, Szeretett „Pap Bácsink”!

 

Ezúton is megköszönjük a Gyímesfelsőlokon és Pusztinában közösen eltöltött órák lélekemelő melegségét, a Pap Bácsinkból áradó szeretetet és figyelmet. Utunk során röviden elmondhattuk, hogy a Kárpát-medencei Magyarok Kulturális Egyesülete (KMKE) arra szeretné felkérni; vállalja el a KMKE Védnökségét.

Számunkra kedvező választ kaptunk. Rövidesen találkozhatunk Budapesten, s megbeszélhetjük alaposabban is a tartalmi kérdéseket.

Berszán Atya segítségét kérjük, mert mindannyiunk megbecsülését szeretetét és bizalmát egyaránt kivívta egész életével és tevékenységével.

A KMKE független, köztiszteletben álló, de több esetben nem hírneves, magyar emberek szövetsége. A szorgalmas és becsületes munkában hiszünk, alulról építkezünk, nagy terveink vannak. Sokat tudunk és fogunk is tenni az átadott és mellékelt rövid Alapszabály kivonatban megjelölt célokért. Teljesen nyitottak vagyunk minden tenni akaró, hazáját szerető magyar honfitársunk irányába.

Köztünk van Mónus József hagyományőrző nyíllövő világrekorder, Raffay Ernő, Szaniszló Ferenc, Franka Tibor, Wittner Mária, s többen, akik korábban már méltán hírnevet szereztek, de sok „névtelen” kisember: fafaragó, benzinkutas, tanár, fogtechnikus és kisvállalkozó. Ami összeköt bennünket, az a Jóisten, a drága magyar haza, családjaink és egymás szeretete. Szeretnénk továbbra is névtelenek, a mindenkori hatalomtól is független magyarok maradni, s tetteinkkel az összmagyarság megmaradását és fellendülését szolgálni.

Részletesen ismerjük Berszán Atya áldásos tevékenységét, nagyszerű eredményeit. Természetesen nem kívánjuk még tovább, túlterhelni. A Védnökség ellátása, kérésünk teljesítése, évente néhány órájába kerülne, bár nagyon szeretnénk, ha jóval több időt tudna velünk együtt tölteni. Természetesen megtiszteltetésnek vennénk, ha mi is viszonozhatnánk szolgálatainkkal kedvességét.

Az Ön segítségével, ha elfogadja a felkérést, a KMKE szervezése felgyorsulhatna, a megnövekedett hitelességgel nagyobb erőket tudnánk, rövidebb idő alatt, mozgósítani és céljaink elérése érdekében felhasználni.

Egyesületünk, a KMKE (Kárpát-medencei Magyarok Kulturális Egyesülete) a Kárpát-medencei magyarság fennmaradásáért, önazonosságának megőrzéséért, és fejlődéséért tevékenykedő kulturális hagyományőrző, érdekvédelmi és érdekképviseleti szervezet. Nemrég alakultunk meg, jelenleg mintegy 50 tagunk van. Lehetőségeinket és erőinket összefogva folyamatosan dolgozunk céljainkért. Szeretnénk létszámunkban is növekedni, terveink szerint minden fontos kulturális terület és az elcsatolt területek résztvevőiből önálló tagozatokat hozunk létre. A tagozatokban folyik az érdemi munka, itt jönnek létre a valós eredmények. Szervezetünket - a szkíta, hun (székely), magyar hagyományok alapján – demokratikusan kívánjuk működtetni és vezetni, azaz minden fontos döntés az önszervező és közvetlenül érintett közösségé, minden tagozatunk fejlődése korlátlan, ezek felett az Egyesület csupán szervező, összefogó és védőernyő szerepet tölt be.

Védnökünk tevékenységéhez tökéletesen megfelel a katolikus paptanári és intézményfejlesztői alkotó életforma. Pap Bácsinktól azt kérjük, hogy az Egyesület tevékenységének célkitűzéseit személyében hitelesítse. Ezzel és erkölcsi iránymutatásával támogassa a folyamatos munkát, segítse, hogy minél több cselekvésre kész hazaszerető honfitársunk csatlakozzon hozzánk.

 

          Budapest, 2015. augusztus 26.

 

                    Fejér Tamás                                        Solti Ferenc

                    elnök                                                   társelnök

                                   

 

 

A felkérést elfogadom:

                                        Berszán Lajos,

katolikus lelkipásztor, a gyímesfelsőloki

Árpád-házi Szent Erzsébet Líceum alapítója, igazgatója

 

Kosár

A kosár üres.